divendres, 2 de desembre del 2011

Projecte telemàtic

Un projecte telemàtic consisteix a dur a terme unes determinades activitats conjuntament amb altres escoles, i intercanviar-ne els resultats per internet. Amb això es pretén fomentar el treball cooperatiu i la comunicació entre escoles, de manera que als continguts propis de cada àrea s’hi afegeixen uns nous valors: el treball en grup, compartir responsabilitats i informació, aprendre dels altres, respectar opinions i cultures diferents, només per citar-ne alguns.
Participar en un projecte telemàtic cooperatiu requereix un esforç de preparació per part del professor, que queda sovint recompensat per un grau molt elevat d’implicació per part de l’alumnat. Ara bé, és important complir el compromís del participació de principi a fi perquè l’abandonament repercuteix negativament ens els alumnes.

A través d’una pàgina web, he descobert que de projectes telemàtics n’hi ha de diversos tipus: Alguns, com la Meganadala d’El PatiNet (http://www.patinet.org/) són ideals per a iniciar-se perquè requereixen poca feina prèvia i poques sessions de classe. Altres, com Harry Potter (www.pangea.org/iearn/harrypotter) són més complexes, amb calendari de participació i proposta d’activitats. Aquests darrers ofereixen un ampli ventall de possibilitats de treball, amb nombroses activitats de les quals podem triar aquelles que millor s’adapten a les nostres necessitats o interessos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada